Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Akademik, mesleki ve toplumsal alanda bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın ihtiyaçları çerçevesinde yeniliklere ayak uyduran, milli-manevi ve mesleki disiplinin gerektirdiği her türlü olgunluğu davranış haline getirmiş, kişilik ve karakter gelişimi üst seviyede bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Türk Milli Eğitiminin amaç, ilke ve hedefleri doğrultusunda; disiplinli, çalışkan, meslekî ve akademik alanda başarılı; ilgi, yetenek ve hedefleri doğrultusunda yüksek öğretime hazırlayan; hizmet ve sağlık alanlarında ihtiyaç duyulan ulusal ve uluslararası meslek standartlarına uygun nitelikte insan yetiştiren;bilim ve teknoloji ışığında yeniliğe ve değişime açık; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; insana, topluma ve doğaya saygılı; milli, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren yüksek karakterli nesiller yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: 08.20-16.10
Servis Bilgisi: 9 adet öğrenci servisi bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://aksemsettinmtal46.meb.k12.tr

Adres - Güneşli Mahallesi Karabağ Caddesi NO5 pk46300 Elbistan/ K.MARAŞ

Öğretim Şekli :Normal eğitim

Yerleşim Yeri - İlçe

Adres - Güneşli Mahallesi Karabağ Caddesi NO5 pk46300 Elbistan/ K.MARAŞ

Ulaşım Şehir içi dolmuşlarının hepsiyle ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde olup il merkezine 150 km. uzaklıkta yer almaktadır.